Під час відключення електроенергії водопостачання у Чернівцях буде ще 10 годин

16.11.2022 13:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Безперебійне водопостачання в місті реальне до 10 годин.

Під час пресконференції сьогодні, 16 листопада, заступник міського голови Василь Зазуляк, розповів про важливість та реальність подачі води до багатоповерхівок та комунальних установ Чернівців при екстрених відключеннях електроенергії. - пише molbulk.ua.

Зокрема, посадовець провів паралелі із аварійним відключенням води під час аварії на водогоні. 

"Якщо говорити про погодинну подачу, то можемо забезпечити орієнтовно на 10 годин безперебійного водопостачання", - пояснив посадовець.

За минулу ніч працівники водоканалу змогли заповнити резервуари і вранці чернівчани могли користуватися водою та каналізацією.


Самембезперебійне водопостачання до багатоповерхівок міста реальне тільки за умови, якщо резервуари заповнені. Хоча, таке явище не може забезпечити повністю всі будинки.  

"У нас є резервуари "Попова", де є певний запас води. Вони знаходяться у верхній точці міста і, коли немає електрики, ця вода внаслідок перепаду висот надходить у центральну частину міста та на нижні, можливо, середні поверхи. Далі по місту є точки або певні райони, які знаходяться на узвишші і вода підкачується до верхніх поверхів. Відповідно, якщо немає електроенергії, то ці поверхи не забезпечуються водою. Така ситуація була вчора увечері", - додав  Зазуляк.

Однак, заступник зазначає, що через низький тиск, у багатоповерхівках саме верхні поверхи можуть бути без води. Василь Зазуляк просить ставитися з розумінням до цього. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews