Павло Дворський відзначив 70-річчя (ФОТО, ВІДЕО)

"Роки життя пролетіли, як одна мить. Вони були сповнені любов'ю до милої серцю України"

02.02.2023 01:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Свій 70-й День народження відзначив Народний артист України, український естрадний співак і композитор, лауреат премій і фестивалів Павло Ананійович Дворський.

У цей святковий день він оприлюднив у мережі відео зі своєю піснею на слова Володимира Кудрявцева "А любов лишиться". Уривок із неї Павло Дворський виконав на сцені Чернівецької обласної філармонії.

"Друзі, мені сьогодні 70. Дякую, що ви в мене є!!!" - написав артист.

А вже сьогодні він разом із синами візьме участь у заході "Нація Героїв", який відбудеться ввечері у Культурно-мистецькому центрі Івана Миколайчука.

Павло Дворський народився 1 лютого 1953 року в мальовничому селі Ленківці, Чернівецької області. Навчався в музичній школі в райцентрі смт Кельменці. Закінчив музичне училище в Чернівцях (відділення: хорово-диригентське, народних інструментів (баян), вокальне), Львівську консерваторію. У 1976-2005 роках – соліст Чернівецької філармонії. З 2005 року розпочав самостійну сольну кар’єру.

Уперше заявив про себе, працюючи в складі вокально-інструментального ансамблю «Смерічка» разом з Назарієм Яремчуком та Левком Дутківським. Це його незабутні «Стожари» облетіли всю Україну і стали улюбленим народним шлягером.

Велику роль у творчому становленні артиста відіграли зустріч і знайомство з Володимиром Івасюком. Він мріяв стати оперним співаком, але задушевні мелодії славетного композитора заполонили його душу.

Незабутніми в пам’яті шанувальників українського виконавця залишилися концертні програми в Національному палаці мистецтв «Україна»: «Горнусь до тебе, Україно», «Буковинське танго», «Почуття», «Стожари», «Товариство моє», «Тридцять пісенних сходинок», «Щастя моє».

Девіз народного артиста: «Не зупинятися!». Павло Дворський щасливий, що пісенні родинні традиції продовжують сини Павло і В’ячеслав.

 

 
Павло Дворський з родиною. Фото з мережі Інтернет
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews