Незамінний на роботі: історія про буковинського гідроенергетика (ФОТО)

06.03.2023 14:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Василь Карась – слюсар з ремонту гідротурбінного обладнання. Вже 28 років він працює на Дністровській ГЕС. Чоловік є одним з тих, про кого кажуть «незамінний на роботі». Наразі він виконує одні з найскладніших завдань – ремонт та технічне обслуговування вузлів системи регулювання агрегатів, турбін та підшипників турбін.

Василь Філімонович народився та виріс у Республіці Казахстан. Закінчив школу в Республіці Молдова. З раннього дитинства цікавився технікою.

На військову службу потрапив до флоту. Тут здобув спеціальність «Технік-судномеханік корабельних силових установок». Ще п’ять з половиною років провів на різних флотах: Північному, Балтійському, Чорноморському та Тихоокеанському.

У 1995 році переїхав з сім’єю в Україну, через рік влаштувався працювати слюсарем на Дністровську ГЕС.

Тут здійснилися два його бажання: працювати на воді та з машинами за спеціальністю. Цікавий факт, що в будівництві електростанції з 1976 року брав участь його батько.

- Безліч цікавих випадків можна пригадати за ці всі роки роботи. Інколи доводилось працювати й в екстремальних умовах, інколи дуже швидко, аби вчасно ліквідовувати аварійні ситуації, – каже Василь Філімонович.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews