Кримінальний авторитет відповідатиме за організацію "сходки" у Сокирянській колонії

"Тенго Пітерському" оголосили підозру за декількома статтями

24.03.2023 15:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Правоохоронці оголосили підозру "вору в законі" на прізвисько "Тенго Пітерський". Він причетний до організації так званої "сходки" криміналітету.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

За даними слідства, у жовтні 2014 року громадянин Грузії, який був відомий у кримінальних колах, пройшов процедуру ініціації та отримав статус "вора в законі". Маючи авторитет, він поширював свій вплив у колоніях.

У липні 2021 року "Тенго Пітерський" вийшов на уродженця Дніпропетровської області, який був "смотрящим" у Сокирянській виправній колонії №67. Кримінальний авторитет наказав йому організувати "сходку", на якій мали вирішити долю в'язня, який прибув до в'язниці. Він відбував покарання за вбивство одного з лідерів кримінального середовища.

"Смотрящий" виконав вказівки та організував "сходку", яка відбулась з використанням засобів мобільного зв’язку. "Вор в законі" висунув претензії кілеру, але вирішив "подарувати життя", попередивши про покарання. Після цієї розмови, він надав вказівки "смотрящому", що робити з "винним.

"Тенго Пітерському" оголосили підозру за декількома статтями (ч. 2, ч. 3 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 ККУ). Досудове розслідування триває.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews