Чернівецькі лікарі отримали від благодійників медичний офіс на колесах та кардіографи (ФОТО)

26.03.2023 18:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Мобільний медичний офіс від благодійників отримав Буковинський клінічний онкологічний центр. Спеціальну автівку передали у рамках проєкту «Надзвичайна ситуація в Україні» італійської медичної організації Medici per i Diritti Umani – MEDU («Лікарі за права людини»), який завершується наприкінці березня.
 
Використовуючи пересувну амбулаторію, представники організації пів року консультували вимушених переселенців та жителів області. Тепер вона знадобиться лікарям-онкологам, щоб виїжджати у громади та здійснювати профілактичні огляди. Передача спеціального автомобіля відбулася за участі першого заступника голови обласної ради Миколи Гуйтора та депутата облради, координатора проєкту Олексія Грушка.
 
Крім того, у рамках цього ж проєкту Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня отримала від благодійників п'ять кардіографів та два монітори пацієнта. Загалом організація «Лікарі за права людини» передає дороговартісне медичне обладнання шести закладам області.
 
Реалізація проєкту MEDU відбувалася у тісній співпраці з Чернівецькою обласною радою, яка не припиняється із його завершенням. Так, 15 березня голова обласної ради Олексій Бойко та координатор проєктів MEDU Давід Мосна підписали Меморандум про порозуміння. У документі йдеться про спільну реалізацію нових ініціатив, а також про те, що організація «Лікарі за права людини» у співпраці з HELP UKRAINE ROMANIA надаватиме гуманітарну допомогу та доправлятиме вантажі до окремих медичних закладів краю.
 
Мобільний медичний офіс. Фото Чернівецької обласної ради

Мобільний медичний офіс. Фото Чернівецької обласної ради

Фото Чернівецької обласної ради
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews