Трансплантацію органів у Чернівецькій області здійснюють безкоштовно

Чернівецька обласна лікарня уклала договір щодо трансплантаційної діяльності

28.03.2023 18:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Нещодавно ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» та СДУ «Український центр трансплант-координації» уклали договір про медичне обслуговування населення з надання спеціалізованої медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.

Як відзначає генеральний директор ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня», професор Дмитро Домбровський, укладання цього договору дозволяє продовжувати розвивати трансплантацію у Чернівецькій області та робить вкрай важливу для життя медичну допомогу доступною для населення нашого краю.

- Торік зробили значний ривок у розвитку трансплантації на теренах області. У Чернівецькій обласній лікарні провели три успішні пересадки нирки. Для когось – це просто цифри, а для нас – врятовані життя. Крім того, проводились мультиорганні забори від донорів посмертно й трансплантації здійснювались в інших регіонах України. Старт був важким, але наразі всі організаційні і технічні моменти майже повністю налагоджені. Команда медичних фахівців обласної лікарні, яка займається трансплантаціями, швидко набуває досвіду, за що неодноразово отримували високу оцінку від колег-трансплантологів, – розповідає Дмитро Домбровський. 

Торік у питаннях розвитку трансплантаційної діяльності Чернівецька обласна клінічна лікарня вела співпрацю з Міністерством охорони здоров’я України. Цьогоріч цю функцію перебрав на себе СДУ «Український центр трансплант-координації». Крім того, відбувається нарощування договірних зв’язків з іншими закладами охорони здоров’я різних рівнів.

Нагадуємо, що трансплантації здійснюють за державний кошт, тож є безоплатними для громадян.

Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням: https://bit.ly/3TX58FJ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews