«Твориться історія»: мер Чернівців заявив, що деякі церкви можуть позбавитись права користування міською землею

13.04.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Департамент урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради зареєстрував проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками релігійними організаціями, які афілійовані з окупантами.
 
Його розглянуть депутати під час наступної сесії міськради.
 
- Це логічний і правильний крок, - каже Чернівецький міський голова Роман Клічук. - Разом з тим, він не розв‘яже проблему існування цих організацій. Таке право має виключно громада. Сподіваємося, що наші дії стануть стимулом для переходу до українських церков. На наших очах твориться історія. П'ятій колоні не місце у вільній Україні, на нашій землі.
 
У проєкті рішення йдеться про 22 храми УПЦ МП у Чернівецькій громаді. Зокрема це стосується кафедрального собору, що неподалік Соборної площі, Свято-Николаївського храму на вулиці Руській, церкви на проспекті Незалежності, а також чоловічого монастиря "Гореча" та жіночого монастиря на вулиці Буковинській.
 
Ознайомитися з рішенням можна тут — https://city.cv.ua/search/documents/rmr_1_60_20230412.doc.
 
Церкви. Фото Тарас Піц
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews