Емма Антонюк

Емма Антонюк

журналістка, проєкт "Палає"

Лицемірний цирк навколо скульптури гладкої жінки у львівському парку

21.08.2023 01:24   Джерело: CvNews
Автор : Емма Антонюк

Жінкам не пробачають неспокусливість. Допустимі варіації того, як має виглядати чоловік значно ширші (у всіх сенсах) від того, що суспільство пробачить жінці. І це дуже не ок, бо лицемірство - це бридко. А суспільна уява, в якій жінка не живе, а прикрашає, має бути скоригована.

Заради дівчат, які колись стануть дорослими жінками і не мусять проживати сором і ненависть до себе, бо львівський депутат вважає, що від їхнього вигляду тріскається його чутлива до естетики навколишнього світу сітківка.

Я це до чого. У Львові, в Стрийському парку, встановили скульптуру гладкої жінки. І тепер поціновувачі прекрасного та адепти етики, естетики та моралі вимагають знести скульптуру, бо діти не мають дивитися на на жінку з пузом і товстою дупою.

Мені це нагадало історію з українським телевізійником з отакеееенним пузом, який колись розповідав, що «недосяжні параметри краси все ж досяжні, тож жінки мають до них прагнути». А він не має, бо виходить, що він трохи більше людина.

З цього приводу я хочу звернутись до людей, які, бачачи такі тіла, апелюють до здоровʼя і пропаганди шкідливого харчування. Це маячня і обман (не знаю, чи свідомий). Якби ви парились аспектом здоровʼя, ви б жертвували на фонди, які допомагають людям з ожирінням. Ви б голосували за місцевих депутатів, які прописують у програмі розвиток безкоштовної спортивної інфраструктури. Ви б допомагали і підбадьорювали людей, які страждають від РХП. Але якщо людина пише хейтерські коменти про чиєсь тіло, апелюючи до здоровʼя, їй чхати на здоровʼя. Вона просто нападає і принижує. Маски знято, для чого цей лицемірний цирк?

Бʼюсь об заклад, обурені користувачі соцмереж, які настрочили тисячі коментів про те, «яка ж огидна нова скульптура» і «о боже це побачать діти», просто не готові прийняти той факт, що люди можуть бути і такими. Зі складками жиру, так. І вони не мають зникнути. Вони є. Навіть, якщо це жінки. Навіть, якщо вони не дай боже, неспокусливі, за вашими етико-морально-здорово-естетичними мірками.

https://www.instagram.com/emmocean/

Скульптура. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews