На Буковині відкрили кримінальне провадження щодо посадовців будинку-інтернату для дітей, які мають тяжкі вади здоров’я

06.09.2023 16:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Моніторингова група заявила про неналежні умови лікування неповнолітніх вихованців інтернату, які мають тяжкі вади здоров’я.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Чернівецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання обов'язків посадовими особами спеціалізованої дитячої установи щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх (ч. 1 ст. 137 КК України).

Як повідомили у прес-службі Чернівецької обласної прокуратури, за результатами моніторингу Магальського дитячого будинку-інтернату у Чернівецькому районі на стан додержання прав дітей, працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини виявили ряд порушень.

Моніторингова група заявила про неналежні умови утримання та лікування неповнолітніх вихованців інтернату, які мають тяжкі вади здоров’я.

Наразі правоохоронці зʼясовують всі обставини. Слідчі дії проводяться на території Чернівецької області та м. Києва.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Поліції Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews