Помер один з адвокатів митрополита УПЦ Михайла Жара (Лонгина). У Чернівецько-Буковинській єпархії підозрюють - чоловіка отруїли

16.11.2023 21:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Водночас у поліції повідомили, що результатів експертиз, зокрема судово-медичної, ще немає.

Помер один з адвокатів митрополита УПЦ Михайла Жара (Лонгина), якого судять за підозрою у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Йдеться про Валентина Сухаря. У Чернівецько-Буковинській єпархії стверджують, що чоловіка отруїли. Водночас у поліції повідомили, що результатів експертиз, зокрема судово-медичної, ще немає, - пише "Суспільне".

На Facebook-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ  повідомили15 листопада поховали адвоката Валентина Сухаря. За повідомленням єпархії, у нього "одночасно перестали функціонувати майже всі органи".

13 листопада до поліції надійшло повідомлення від дружини померлого. Вона повідомила, що чоловік 1972 року народження помер у реанімаційному відділені лікарні 12 листопада у присутності медперсоналу.

На лікування він поступив раніше зі скаргами на здоров’я. Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 140 частини 1 Кримінального кодексу України — невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого.

У межах розслідування призначили низку експертиз, серед яких і судово-медична, яка і має встановити остаточні причини смерті, повідомила Суспільному речниця нацполіції області Кароліна Маришева.

У п'ятницю, 17 листопада, справу Лонгина мають розглядати у Герцаївському районному суді. Його підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі й порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань.

За даними слідства, у виступах священнослужителя Михайла Жара були слова, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі між вірянами УПЦ та ПЦУ, образу почуттів вірян ПЦУ через їхні релігійні переконання.

Відомо, що клопотань щодо перенесення судового засідання наразі не надходило.

Санкція статті передбачає штраф від понад 3 тисяч гривень до майже 9 тисяч гривень, обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі до трьох років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews