Сто тисяч доларів прибутку щомісяця: п'ятьох буковинців підозрюють у незаконному переправленні чоловіків до Молдови

21.11.2023 12:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівецькій області затримали п'ятьох буковинців, які ймовірно незаконно допомагали чоловікам виїхати за кордон. Щомісяця вони отримували 100 тисяч доларів прибутку. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомили у Telegram Офісу генпрокурора України.

За даними СБУ, незаконне переправляння чоловіків за кордон поза межами офіційних пунктів пропуску організував 44-річний буковинець – до цього він залучив чотирьох своїх знайомих. Серед них був чоловік, який неодноразово відбував покарання за тяжкі злочини.

Буковинці постійно змінювали маршрути проходження кордону, призначали різні місця для зустрічі та спостерігали за нарядами прикордонників, які патрулювали місцевість.

За допомогу у перетині кордону буковинці брали від трьох до п'яти тисяч доларів з людини. Так вони отримували понад сто тисяч доларів прибутку щомісяця. Крім того, організатор обіцяв своїм чоловікам "захист" від правосуддя, якщо їх затримають під час нелегального перетину державного кордону.

Чоловіків затримали. Також правоохоронці обшукали їхні домівки та автомобілі. Вилучили гроші, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи.

Буковинцям повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Також обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі від понад пів мільйона до 5,3 млн грн.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews