На Буковині судитимуть працівника ТЦК зі спільниками – ймовірно вони допомагали чоловікам ухилятися від мобілізації

05.01.2024 19:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівецькій області судитимуть трьох чоловіків за допомогу військовозобов'язаним ухилятися від мобілізації – серед них є працівник центру комплектування. 

Чоловіків звинувачують у продажі бланків повісток, які давали змогу відтермінувати призов на службу.

Про це повідомили на Facebook-сторінці спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 51-річний чернівчанин спільно з 52-річним військовим центру комплектування продавали бланки повісток, які давали можливість відтермінувати призов на військову службу у разі зупинки військовозобов'язаних працівниками ТЦК. До цього також залучили 21-річного пасинка чернівчанина.

Впродовж квітня-червня 2023 року вони шукали охочих уникнути мобілізації чоловіків та пропонували купити повістку. Правоохоронці встановили понад десяток таких випадків. Крім цього, чоловіки пропонували "поновлювати" повістки після завершення строків відтермінування. За це мали отримати 3000 доларів.

Прокуратура направила до суду обвинувачення щодо організованої групи з трьох чоловіків. Їх звинувачують в отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Санкція статті передбачає штраф від 34 000 до 93 500 гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews