У Чернівцях затримали медсестру, яка оформляла діагноз для відстрочки до армії за 4 тисячі доларів

16.01.2024 19:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях правоохоронці затримали медсестру, яка за 4 тис. дол. обіцяла встановлення діагнозу, необхідного для отримання відстрочки від мобілізації. 

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. 

За даними слідства, 35-річна підозрювана переконала пацієнта, який перебував у медзакладі на лікуванні, що за 4000 доларів зможе допомогти йому отримати відповідні виписки зі стаціонарного лікування, а також забезпечить відстрочку від призову завдяки "зв’язкам" у місцевому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Встановлено, що частину коштів жінка обіцяла передати завідувачу медичного закладу та працівнику ВЛК за нібито їх сприяння у "вирішенні питання". 

Затримали медсестру під час отримання чергового "траншу" у розмірі 31 тис грн, решту суми вона отримала напередодні кількома частинами. 

Зловмисниці повідомлено про підозру (ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України). Наразі суд обрав для неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 180 тис. грн застави. Крім цього, правоохоронці перевіряють причетність до вчиненого інших осіб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews