У Чернівцях замість недобудованого спорткомплексу хочуть звести житлову багатоповерхівку

03.04.2024 18:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях замість недобудованого спорткомплексу на вулиці Головній, 265-А біля заводу "Кварц" хочуть звести багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Водночас рішення про зміну цільового призначення землі на останній сесії міськради не підтримали. Суспільне Чернівці розповідає, що відомо про довгобуд.

Рішення про зміну цільового призначення розглядатимуть на наступній сесії 25 квітня, сказав під час пресконференції міський голова Роман Клічук, пише "Суспільне".


За словами Клічука, будівництво споруди припинилося понад 20 років тому.

Спочатку там планували збудувати фізкультурно-оздоровчий комплекс. Потім його хотіли переробити на Палац спорту з кіноконцертним залом і великими спортивними приміщеннями. Згодом цю будівлю викупила церква християн віри євангельської, а потім продала хмельницькому забудовнику. Він намагався змінити цільове призначення земельної ділянки – зі спортивної на житлову, але йому відмовили, розповідав заступник міського голови Василь Зазуляк у коментарі Молодому Буковинцю.

"Призначення цієї ділянки – будівництво спортивної інфраструктури. І хоч ділянка у привабливому місці, але ці обмеження не дозволяють звести житловий будинок. Для такого будівництва потрібно на сесії міської ради змінювати призначення ділянки. Забудовник не зміг цього зробити. Тож спортивний комплекс перетворився на довгобуд, і я не думаю, що його продовжать будувати як спортивний комплекс. Вважаю, щоби той довгобуд припинив ним бути, потрібно дозволити будувати житло із часткою спортивної інфраструктури", — казав Зазуляк.

За його словами, будівля, що була зведена колись на тому місці, уже не придатна для будівництва, її потрібно зносити. Зараз приміщення напроти заводу "Кварц" викупив новий власник. Це товариство з обмеженою відповідальністю "КРОМАКС БУД".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews