НАБУ повідомили підозри колишньому керівництву митниці та ексдепутату

16.04.2024 20:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Буковині повідомили про підозри 11 людям, які, ймовірно, завдали майже 300 мільйонів гривень збитків Чернівецькій митниці через несплату мита та податків. Серед них ексначальник митниці, ексдепутат облради та два керівники.

Про це повідомили у Facebook спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними прокуратури, правоохоронці виявили три організовані групи з понад десяти людей, які діяли на митниці. Ймовірно, вони ухилялися від сплати мита та податків на майже 290 мільйонів гривень.

Так впродовж 2017–2019 років через пункт пропуску на румунсько-українському кордоні в'їжджали вантажівки з комерційними товарами. Робили це за підробленими документами, що давало змогу застосовувати нижчі ставки ввізного мита. Іноді заявляли, що вантажівки були порожніми.

Ймовірно, керівництво митниці забезпечувало позачерговий пропуск цих вантажівок та безперешкодне митне оформлення. Зокрема, йдеться про начальника митниці, який обіймав цю посаду на момент вчинення злочину. Протягом 2017–2019 років начальником митниці був Микола Салагор.

null
Фото з мережі Інтернет

За матеріалами прокуратури, керівництво митниці організовувало жорстоке побиття журналістів, які намагалися викрити діяльність групи.

Одного співорганізатора та чотирьох учасників групи затримали. Членам злочинної організації повідомили підозру за кількома статтями кримінального кодексу. Зокрема, за створення злочинної організації, що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Також зловживання владою, ухилення від сплати податків, надання хабаря службовій особі, погрози або насильство щодо журналістів.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews