У костелі Найсвятішого Серця Ісуса в Чернівцях представили нового настоятеля храму

04.07.2024 14:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У єзуїтському костелі Найсвятішого Серця Ісуса в Чернівцях представили нового настоятеля храму. Ним став отець Олексій Бределєв.

Про це повідомили на сторінці "Католицькі Чернівці" та на сторінці храму в Facebook.

У неділю 30 червня отець Олексій святу месу спільно із попереднім настоятелем храму отцем Станіславом Смольчевскі та деканом Чернівецької римо-католицької церкви отцем Анатолієм Шпаком.

Отець Олексій Бределєв призначений працювати у Чернівцях. Він – священник-єзуїт, тобто належить до католицького чернечого ордену "Товариство Ісуса". У Львові отець Олексій був директором "Єзуїтської Служби Біженців" — це міжнародна католицька організація, яка діє також в Україні.

Олексій Бределєв є отцем-єзуїтом біритуалістом, тобто може працювати у латинському та візантійському обрядах. Отець Олексій родом з Вінниці, його батько був військовим, тому дитинство отця Олексія минуло в різних містах та країнах.

"Свідомо я прийшов до віри у 16 років. У 20 років відчув бажання стати єзуїтом", — сказав він.

Попередній настоятель храму Серця Ісуса отець Станіслав Смольчевскі тепер буде працювати у Хмельницькому у парафії єзуїтського костелу. Ця парафія була першою, куди отець Станіслав приїхав працювати з Польщі на початку 90-х років. Загалом отець Станіслав працював на Буковині 27 років, до Чернівців був настоятелем у костелі в Кіцмані.

У римо-католицькій церкві священників можуть переводити з парафії на парафію, це рішення приймає єпископ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews