Фольклорний театр з Чернівців презентує новий альбом та збиратиме гроші на ЗСУ

30.07.2024 11:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях відбудеться сольний концерт фольклорного театру "Ґердан". На заході презентують новий альбом "По-за ночі" та збиратимуть донати на авто для бійців підрозділу БпЛА "Характерники".

Про це розповіла керівниця театру Анастасія Костюк, пише "Суспільне".

За її словами, це єдиний концерт театру, який відбудеться цього літа. На заході збиратимуть донати для підрозділу 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, де служить чоловік колишньої учасниці театру. Бійцям підрозділу потрібен автомобіль, щоб створити ще один екіпаж БпЛА у Донецькій області.

На концерті представлять пісні із нового альбому "По-за ночі". До альбому увійшли 13 пісень, більшість з них в аранжуванні Анастасії Костюк.

"Є дві пісні, які ми виконуємо в пам'ять про нашу першу хормейстерку і першу аранжувальницю театру-студії Любов Скоропадюк. Також є аранжування Андрія Циганка пісні "Гуцулка Ксеня", яка дуже відома у виконанні саме нашого колективу", — каже Анастасія Костюк.

Альбом вийде на музичних платформах 31 липня. Також тоді опублікують кліп до пісні "По-за ночі" — це авторська пісня з традиційним звучанням, яку написала Костюк. Режисеркою відео є Ірина Сагайдак, а оператором Славко Гамаль.

"Люди постійно питають, де нас можна знайти, де послухати. Хочуть слухати вдома, в авто, по радіо, вчити наші пісні. А для цього, звичайно, потрібен якісний хороший запис, аби він був приємний для слухання".
Артисти театру записали альбом у студії імені Довженка. Це зробили за підтримки фонду допомоги митцям "Aid for Artists". Фонд створила Канадсько-українська фундація для підтримки митців України.

Концерт театру "Ґердан" відбудеться 3 серпня о 17:00 у палаці "Академічний", що на вулиці Шиллера, 11. Вхід — донат від 200 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews