Російські спецслужби намагалися підірвати дві румуномовні школи (Фото)

26.02.2018 22:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

МЗС Румунії відреагувало на спробу російських спецслужб підпалити дві школи у Чернівецькій області.

Румунське міністерство закордонних справ рішуче засудило будь-які провокації щодо шкіл з навчанням румунською мовою в Україні. Про це йдеться у повідомленні МЗС Румунії, пише видання Agerpres.

«Я звернув увагу на інформацію, яку оприлюднила Служба безпеки України щодо спроб підпалу шкіл, які викладають румунську мову в Чернівецькій області», - заявив у неділю представник румунського МЗС.

У міністерстві зазначили, що урядова структура в даний час вживає необхідних заходів для отримання додаткової інформації про спробу вчинення інциденту, а також про те, як українська влада діяла в цій ситуації.

«МЗС рішуче засуджує будь-які дії проти навчальних закладів, які вивчають румунську мову в Україні», - йдеться у заяві джерела у міністерстві закордонних справ Румунії.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила, що у Чернівецькій області російські спецслужби планували підірвати дві румуномовні школи з метою дестабілізації ситуації в регіоні та Україні. 

За матеріалами http://buknews.com.ua 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews