На Буковині зняли фільм, який переміг на Міжнародному кінофестивалі «БРУКІВКА»

26.06.2018 20:19   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Одним із переможців Міжнародного кінофестивалю «БРУКІВКА» стала робота режисера Ріта Кузьмина «Анахата» (Київ/Чернівці).

Міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА» – фестиваль короткого метру, який проходив з 22 по 24 червня 2018 року. Захід покликаний підтримати молодих режисерів аматорів та професіоналів із всієї України та ознайомити глядача з кращими стрічками світу.

Стрічка «Анахата» стала однією з кращих серед Українських професійних фільмів Анахата – серцева чакра, відповідальна за любов. Вона породжує бажання гармонії, управляє нашими здібностями віддавати і отримувати почуття. Ця історія стосується того, що робити, коли анахата заблокована. Це ігровий фільм для тих, хто шукає вихід.

Сама режисерка пише про стрічку: «Ви дізнаєтеся як вижити у великому мегаполісі маленькій, самотній людині».

Молода режисерка Ріта Кузьміна родом із Казахстану (Усть-Каменогорськ), виросла в Чернівцях, живе в Києві. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, майстерня Іллєнко. Додаткова освіта – школа ProCut, корекція кольору. Картина «Анахата» стала третьою в її фільмографії («Кончєний» (2015); «Двері», (2017)).

У свій час займалась зйомками відео-бекстейджа, фотографією, монтажем і корекцією кліпів, промо-роликів, фільмів, трейлерів тощо, була асистенткою режисера на телеканалі Україна та телеканалі 2 + 2. Учасниця Short Film Corner в Каннах, учасник «KIN» Women’s International Film Festival, отримала стипендію від Film.UA. В головних ролях Олена Курта та Микита Скоморохов.

Олена Курта — українська актриса, відома за роллю безпринципного завуча «Дарини Петрівни» в популярному українському серіалі «Школа». Народилася в Ужгороді. Вивчала «акторську майстерність для кіно» в школі Михайла Кострова. Також навчалася в Національній академії державного управління при Президентові України, вивчала державне управління. Зараз проживає в Києві. Олена Курта є засновником Міжнародного благодійного фонду «Білий птах». Також акторка займається організаційною діяльністю. Олена була співорганізатором проекту «Бібліотека щастя» та членом оргкомітету з проведення Міжнародного Дня Щастя в Україні, який відзначають 20 березня.

Микита Скоморохов – український актор кіно і театру, режисер. Народився в Харкові, навчався в Харківському університеті мистецтв ім. І.П.Котляревського, в 2008 році переведений в Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім.І.К. Карпенка-Карого (факультет кіно і телебачення). Був актером Харківського театру «Арабескі», Харківського театру юного глядача ,а з 2008 року – актер Київського театру «Чорний квадрат». Брав участь у таких відомих телепроектах Арабески (2009), Баллада про Бомбера (Україна) (2011), Биение сердца (2011), Пиріг (2012), Украина, гудбай (альманах) | Україно, до побачення! (Украина) (2012), Мажор (2014), Довгі хвилі (Украина, короткометражный) (2015), «ТЕТ 2.0». Переможець Національного конкурсу 1-го Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів uFilmFest зі стрічкою Нікіти Скоморохова «Electroman».

За матеріалами http://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua