На Заставніщині вшановували пам’ять небесної сотні (Відео)

18.02.2019 08:17   Джерело: bukovyna.online
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Ось уже 5 років поспіль Україна має ще одну, трагічну дату — День громадянської і національної відваги, сили духу, боротьби за гідність, завдяки якій змінено хід історії нашої держави.

Пише https://bukovyna.online 

Впродовж 18-19-20 лютого 2014 року, під час Революції Гідності ми втрачали кращих із кращих синів і дочок українського народу – Героїв Євромайдану, які стали Небесною Сотнею. До 18 лютого було 9 загиблих, з 18 по 20 — 78, після 20 — ще 20 героїв.. Цинічним продовженням знищення української нації стала анексія Криму та російсько-українська війна на Сході України, внаслідок якої маємо вже Героїв Небесних Тисяч…

Ось такою великою ціною ми платимо за нашу Незалежність.

Тому не маємо ані морального права забути тих, хто не пошкодував власного життя, ані припиняти нашу боротьбу.

Саме з метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, воїнів -“атовців” та воїнів-“афганців” Заставнівська районна “Просвіта” та “Заставнівська волонтерська сотня” організували в Свято-Миколаївській церкві райцентру поминальну панахиду, яку провів благочинний Заставнівського району, настоятель храму ПЦУ, протоієрей о.Дмитро Костащук.

Учасники заходу — “майданівці”, “атовці”, “афганці”, волонтери навідалися до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, поклали квіти, згадали важкі миттєвості протистояння на Київському Майдані та зобов’язалися бути непримеренними до промосковських настроїв, які, на жаль, і досі є в нашому районі.

Закликали до єдності q консолідації зусиль та дій щодо недопущення проявів “руського міра” під час переходу громад із УПЦ (Московського патріархату) до Православної Церкви України.

Під час поминального обід учасники зібрання у своїх промовах згадували жахіття мирних і військових протистоянь, ділилися спогадами і враженнями, дякували за організоване дійство.

Місцевий поет Олександр Дрига читав свої зворушливі вірші про “Євромайдан”.

Священик Свято-Миколаївської церкви о.Василь Пазюк закликав бути спільними у зверненні до Господа.

Молитися за загиблих, які воістину вмирали за віру, за мову, за духовність. Молитися й за живих, хто нині захищає наші рубежі, котрих ніколи не забуває Помісна Церква України.

У молитві бути з Богом, бо де Господь – там мир і злагода.

Заставнівська “Просвіта”, “Заставнівська волонтерська сотня”, учасники дійства щиро дякують за сприяння фермерам Андрію Сливці, Костянтину Грицюку та приватному підприємцеві Володимиру Лавренюку, завдяки яким відбувся поминальний обід.

Хай Господь і надалі благословляє вас на добрі справи!

За матеріалами https://bukovyna.online 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: bukovyna.online