На Буковині «косять» від строкової служби понад шість тисяч призовників

09.12.2017 12:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька
Кримінальна відповідальність і позбавлення волі строком від 3 до 5 років загрожує злісним ухилянтам від строкової служби. Вони отримали повістки, але не з`явилися до військкоматів для з`ясування обставин.

Про це повідомив Володимир Шведюк:

«На жаль, до свідомісті деяких наших людей досі не дійшло, що захист батьківщини - це цивільний обов`язк кожного. Саме тому маємо 6,5 тис. осіб, які не прийшли до військкоматів після отримання повістки, - каже Володимир Шведюк. – Звісно, частина призовників не з`явилися через поважні причини: хворобу, роботу в іншому місті тощо».

Проте, є і злісні ухилянти. Військовий комісар нагадує: за перше ухиляння загрожує адміністративна відповідальність і штраф розміром від 500 до 3 тис. грн. А вже наступного разу злісному ухилянтові загрожує кримінальна відповідальність і позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

«Під час призовної компанії ледь не щодня бачимо надзвичайні контрасти: двометровий хлопець, який однією рукою може 32-кілограмові гирі перекидати, скаржиться на біль у коліні і відмовляється служити, тоді як хлопчина невисокого зросту, маючи реальні проблеми зі здоров`ям, проситься захищати країну», - додає Володимир Шведюк.

Таким чином, зазначає військовий комісар, план призову було виконано на 100%. 

За матеріалами https://pogliad.ua  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews