У Чернівцях з'явилися грецькі боги (Фото)

16.12.2017 17:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

15 грудня у рамках реалізації проекту бюджету ініціатив чернівчан «Давайте повернемо втрачені голови» на вул. О. Кобилянської, 26,  проводять монтаж відреставрованих та відновлених, втрачених в попередні роки, скульптурних бюстів грецьких богів.

Про це повідомили у міськраді.

Вони є унікальною частиною архітектурного декору житлового будинку. На його фасаді над рівнем вікон 2-поверху розміщується ряд декоративних ніш із бюстами молодших олімпійців (дітей Зевса), які входять до дванадцяти головних богів давньогрецького пантеону.

Зі сторони вул. М. Гоголя розташовані Артеміда, Діоніс та Афродіта, зі сторони вул. О. Кобилянської – Аполлон, Гермес, Гефест та Афіна Паллада. Крім того, відновлено два зруйнованих декоративних елементи, що слугують опорами для бюстів.

Підрядником–виконавцем робіт є ФОП Сучеван О. І. Кошторисна вартість робіт (реставрація, відновлення, виготовлення науково-проектної документації) становить 298,998 тис грн.

За матеріалами http://chv.tv 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews