Тотальне перейменування - більше 600 об'єктів на Чернівеччині змінили назву

25.01.2018 08:37   Джерело: vsemisto.info
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькій області на повну триває втілення в життя закону про декомунізацію. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Михайло Павлюк.

"Сьогодні листом № 01-17-15/6338 поінформував Комітет з питань правової політики та правосуддя Верховної Ради України про хід виконання у Чернівецькій області Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки".

У Чернівецькій області та м. Чернівці перейменовано 661 об'єкти топоніміки (бульвари, вулиці, провулки). Крім того, в області підлягали демонтажу 58 об'єктів, які підпадають під дію згаданого Закону. На даний час, демонтовано 30 пам'ятників та пам'ятних знаків. Але є ще робота, це вимагаю від районних державних адміністрації та рекомендую продовжувати відповідну роботу Чернівецькій міській раді та об'єднаним територіальним громадам.

Георгафічні об'єкти (заповідники, заказники, заповідні урочища та інші подібні об'єкти, залізничні станції, роз'їзди, порти, пристані, аеропорти, озера, болота, водосховища, річки, каналии тощо), які підпадали би під дію Закону відсутні.

"У 2016 р. село Радгоспівка Герцаївського району перейменовано на село Маморниця Вама", - йдеться у дописі посадовця.

Нагадаємо, місцеві мешканці хотіли повернути селу історичну назву Маморниця, але у районі вже є населений пункт із такою назвою. Тому зійшлися на назві Маморниця Вама. У перекладі з румунської Вама означає «митниця».

За матеріалами http://www.vsemisto.info 

 

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vsemisto.info