У Чернівцях запрацює сучасна сисема оповіщення

31.01.2018 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Систему оповіщення населення Чернівецької області обговорили у рамках прес-конференції начальника управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Олексія Гайдая.

Він повідомив, що апаратура загальнодержавної системи оповіщення, яка розміщена на пунктах управління Чернівецької області «Обмежено готова» до застосування за призначенням.

21 лютого та 16 листопада минулого року було проведено комплексні річні перевірки системи централізованого оповіщення області з міського та заміського пунктів управління обласної державної адміністрації з подачею сигналу «Увага всім» (включенням електросирен) і передачею мовної інформації по радіотрансляційній мережі області.  12 сирен не спрацювали. Проводяться роботи по усуненню причин не спрацювання.

«В цілому система оповіщення готова до виконання і здатна забезпечити оповіщення населення області, загальна оцінка – «Добре». Площа покриття територіальною системою централізованого оповіщення по області становить близько 78% площі населених пунктів», - зазначив посадовець.

Діюча система оповіщення  цивільного захисту Чернівецької області побудована за принципом автоматичного відбору постійно діючих каналів (ліній) зв’язку. Апаратура оповіщення, яка використовується в існуючій системі є морально застарілою ( експлуатується понад 25 років), знята з виробництва, ремонті комплекти використано повністю. З впровадженням цифрових систем передачі інформації, використання застарілих зразків аналогової апаратури оповіщення стає неможливим.

Незважаючи на її застарілість і необхідність у повному ї оновленні, вона підтримується у постійній готовності, укладено договір з її експлуатаційно-технічного обслуговування з Чернівецькою філією ПАТ «Укртелеком».

«У вересні 2017 року Кабінетом Міністрів України підписано постанову про розроблення нової системи оповіщення населення. Тепер для всієї Чернівецької області передбачається виготовлення відповідних технічних умов в межах трьох місяців, в яких буде відображене бачення щодо типу сучасної системи оповіщення», - відзначив начальник профільного управління.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews