ЦНАПи Буковини долучаться до участі у Програмі «U-LEAD з Європою»

06.03.2018 08:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Розпочався перший раунд відбору учасників Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».

Учасники Програми отримують допомогу на створення або модернізацію центрів надання адміністративних послуг в громадах.

Пріоритетним завданням Програми залишається підтримка створення ЦНАП в ОТГ та в громадах, які перебувають у процесі об’єднання. Долучитися до участі можуть й територіальні громади сіл, селищ та міст з кількістю мешканців від 5 до 50 тисяч. Також є опція спільної заявки.

Фаза Впровадження реалізовується протягом чотирьох раундів, в рамках кожного Програма співпрацюватиме приблизно з 150 громадами. У першому раунді можуть брати участь представники органів місцевого самоврядування з 22 областей України.

Всі раунди включають наступні напрямки підтримки:

- Інституційна підтримка ЦНАП: налагодження інституційного функціонування ЦНАП, навчання персоналу, інформування та залучення мешканців;

- Матеріальна підтримка: забезпечення меблями, офісною технікою, програмним забезпеченням, розробка нового дизайну/зонування ЦНАП;

- Спеціальні види допомоги, що включають налаштування електронної системи керування чергою та мобільний ЦНАП.

Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ зазначив:

«ЦНАП – це новий формат комунікації влади і суспільства. Це – обличчя держави у її спілкуванні із громадянами. Ця комунікація має бути зручною, комфортною і не створювати бар’єри. Це – крок до європейського суспільства в Україні. Він є одним із принципових результатів децентралізації, який сьогодні відчутний у громадах. Розбудова мережі ЦНАПів в Україні – секторальний вимір реформи і одне з пріоритетних завдань. Децентралізація – це нова якість надання послуг, зокрема адміністративних. Дякую нашим європейським партнерам і Програмі «U-LEAD з Європою» за системну допомогу й підтримку у впровадженні реформ».

Мартін Хаґстрьом, Посол Швеції в Україні: «Я радий, що тисячі українських громадян вже мають доступ до 21 сучасного ЦНАП, які створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», і я впевнений, що ще багато українців отримають користь від цієї Програми, тепер, коли «U-LEAD з Європою» помножить свою діяльність в рамках Фази впровадження у 2018-2020 роках».

Бюджет напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» у 2016-2020рр складає біля 30 мільйонів євро.

Фаза впровадження триватиме до 2020 року і передбачає підтримку створення та модернізації до 600 ЦНАП включно зі створенням інформаційно-комунікаційної інфраструктури ЦНАП, з метою надання якісних та доступних адмінпослуг для населення.

Інфографіка про перший раунд відбору доступна за посиланням: https://goo.gl/GDxQMt

Детально ознайомитися з умовами участі та подати заявку можна на сайті: https://tsnap.ulead.org.ua/Термін подачі заявок для участі в першому раунді —  31 березня 2018р.

До слова, «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся: ulead.tsnap@sklintermational.se, 044 581 38 46

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews