Фищук розвиватиме Буковину разом з румунами (Фото)

21.03.2018 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

20 березня під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука та за участю голови облради Івана Мунтяна на кордоні відбулась україно-румунська зустріч.

Під час заходу обговорили проекти в рамках Спільної Операційної Програми Україна-Румунія 2014-2020.

Обласна виконавча влада підготувала проектні пропозиції для обговорення з румунською стороною. Зокрема це сім проектних пропозицій, що стосуються дорожньої інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, просування культурної спадщини, захист і безпека громадян.

Румунська делегація на чолі з головою Сучавської Повітової Ради Георге Флутуром погодилась з проектними заявками української сторони та висловила готовність виступати партнером.

Особливу увагу голова облдержадміністрації Олександр Фищук приділив питанню будівництва під’їзних шляхів до пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці», «Шепіт» і «Руська», зауваживши, що пункти пропуску без доріг до них стануть пам’ятниками і не виконуватимуть своєї функції. «Під час березневої поїздки до Києва мав зустрічі з представниками фіскальної служби, а також з Першимвіце-прем'єр-міністром - Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим під час яких обговорили питання добудови і здачі в експлуатацію пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці». Якщо ми цього року це зробимо, то це буде спільна перемога, - заявив під час зустрічі Олександр Фищук. - Окремо обласна виконавча влада працює над тим, щоб пункту пропуску «Шепіт» було надано статус «міжнародний». Цей крок, а також будівництво під’їзних шляхів, розконсервує наші Карпати. Ми вдихнемо життя в район, який нині у важкому стані. Насправді тут великий потенціал і перспектива, наш обов’язок думати про людей, які там живуть».

Обговоривши та погодивши всі проектні заявки сторони домовились про наступну зустріч, яка відбудеться на початку квітня. Наразі обласна державна адміністрація працюватиме спільно з румунськими партнерами над підготовкою проектів  для подачі на конкурсний відбір в рамках програми Україна- Румунія 2014-2020.

«Проекти, які ми спільно з румунськими партнерами розглядали – є далекоглядними і сприятимуть розвитку регіону», - підсумував сьогоднішню зустріч Олександр Фищук.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews