Колишній заробітчанин і його сім’я організували власний агробізнес у Чернівецькій області (Відео)

10.05.2018 14:15   Джерело: tv5
Опубліковано : Буковинський Новинар

Колишній заробітчанин 14 років тому був звичайним заробітчанином на голландських квіткових плантаціях. Але працювати на чужій землі — довго не зміг. Повернувся.

Почати вирішив з квітів. Експеримент вдався — ними зацікавилися потенційні покупці зі всієї України. Щорічно сім’я Стратійчук організовує свою виставку досягнень тюльпанового господарства, яка радує дітей і дорослих. На гектарі землі — понад півсотні сортів. Томна «Королева ночі», строкатий «Стронг голд», коронований «Денмарк» і тонізуючий «Сантандер». Жінка Олександра — Мирослава, продає відвідувачам вподобані ними квіти з плантації. Квіти — не єдине що вирощує сім’я. Виноград висадили два роки тому, цього літа чекають перший врожай. Виноград потрапить на місцеві ринки і магазини. Поспіє раніше турецького і буде якісніше — каже Олександр. А далі у планах Стратійчуків — півонії. Щоб розширювати господарство сім’я вже подала до сільради заявку на виділення додаткової землі. Шукають і робочі руки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tv5