Чернівчани пропонують демонтувати два пам'ятника

30.06.2018 08:43   Джерело: cn.oblast.online
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями на сайті Чернівецької міської ради з’явилась електронна петиція, в якій просять прибрати у місті два пам’ятники, встановлені за часів СРСР.

Автор петиції Максим Дупешко просить підтримати пропозицію щодо знесення пам’ятника радянським окупантам на Соборній площі, а також танк Нікітіна на Гагаріна.

Максим Дупешко пише, що скоро 27 років, як Україна – Незалежна Держава, однак в нас до цих пір в країні знаходяться монументи держави-окупанта. Починаючи від окупації в 20-х роках, потім голодомор у 30-х роках, знищення західно-української інтелігенції періоду 1939-1941 років та використання під час ІІ світової війни українських солдат як гарматне м’ясо та інше.

Також автор повідомляє, що ще однією вагомою причиною для прийняття цього рішення є те, що наразі ворог нашої Держави використовує символіку радянських часів для того, що пропагандувати антиукраїнські та антиєвропейські цінності.

Замість цих двох пам’ятників Максим Дупешко пропонує розглянути створення пам’ятників жертвам нацистської та радянської окупації.

Створена петиція 26 червня, до кінця збору підписів залишилося 30 днів.

За матеріалами http://cn.oblast.online 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: cn.oblast.online