У Чернівцях неподалік дитячого майданчика знаходиться відкрита теплова камера

05.07.2018 19:15   Джерело: Поглад
Опубліковано : Буковинський Новинар
Плиту, що накриває труби, забрали приблизно місяць тому, і територія була необгороджена.

Інформація про це з’явилася в одній із фейсбук-спільнот. За словами мешканців будинків, на цій вулиці плиту, що накриває труби, забрали приблизно місяць тому, і територія була необгороджена. Про це пише сайт ТРК "Буковина".

Лідія Фонарюк живе в будинку біля відкритої теплової камери. Жінка розповідає, з ями у квартиру доноситься неприємний запах. Також на цьому місці Лідія Іванівна часто бачить дітей, які граються поруч з ямою.

- Це вже місяць. Ніхто сюди не приїжджав, нічого не робив. Отам усі стічні води, усе оце набирається. Комарів у хаті повно, сморід. Недостатньо того, що смітник отут, та ще й ця яма розрита. А дітей повно. Це зараз чомусь нікого немає на цьому майданчику, а зазвичай дітей тут повно. І саме на цих плитах, на цьому всьому діти стрибають, - каже мешканка будинку.

Учора на публікацію у спільноті про відкриту яму відреагувала чернівчанка Андріана Лавандова і викликала рятувальників.

- Я побачила публікацію небайдужого чернівчанина Миколи Гунька про залишення на вул. Ентузіастів, 5 після ремонтних робіт ями, приблизно розміром 2х4, яка була відкрита без попереджувальних знаків, без попереджувальної стрічки про небезпеку. Стурбувало те, що поруч розташований дитячий майданчик, де бавляться діти. Відреагувала в такий спосіб, що викликала службу 101, службу з надзвичайних ситуацій. Хлопці виїхали і за 10 хв обгородили цю територію червоною стрічкою, - розповідає жінка.

Сьогодні вранці яму обгородили і працівники "Чернівцітеплокомуненерго", але батьки все одно бояться відпускати дітей гратися на цьому майданчику.

- Усі теплові камери мають технологічну плиту, яка їх накриває повністю. Старінню піддається усе, в т.ч. ця теплова камера, яка провалилася. Ми її забрали, замовили нову плиту і поставимо. То, що там є фотографії, де воно розкрито, нема нічого – то буквально позавчора я був на тій тепловій камері, де було все нормально, але зриваються ті лєнти. Сьогодні ми знову обгородили. Плита на теплову камеру, її в магазині купити неможливо, її треба замовити на заводі виробнику. Ми таку плиту замовили, і коли вона буде, нам сказали через 10 днів, приблизно, ми її заберемо і поставимо на місце, - каже Олександр Меленчук, директор міського КП "Чернівцітеплокомуненерго".

Після розголосу в соціальних мережах, у міському комунальному підприємстві "Чернівцітеплокомуненерго" дали розпорядження начальнику теплового району щодня перевіряти обгородження, щоби не стався нещасний випадок.

У Чернівцях неподалік дитячого майданчика знаходиться відкрита теплова камера
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Поглад