У Чернівецькій області розкрадають природні ресурси

01.08.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Державною екологічною інспекцією у Чернівецькій області на території Будинецької сільської ради Сторожинецького району Чернівецької області  в руслі р. Малий Сірет виявлено незаконну вибірку надр.

Загальна кількість самовільно видобутої гравійно-піщаної суміші  становить 2475 м3. Вибірка здійснювалась невстановленими особами без відповідних дозвільних документів, що призвело до порушення права державної власності на надра та є порушенням вимог ст. 19, 56 Кодексу України про надра, ст. 86, 89 Водного кодексу України та ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

По даному факту підраховані збитки завдані державі внаслідок самовільного користування надрами невстановленими особами на землях водного фонду р. Малий Сірет в адміністративних межах Буденецької сільської ради на суму 1548023,40 грн, матеріали для проведення оперативно-розшукових заходів, встановлення винних осіб та відшкодування шкоди, направлено в Сторожинецький відділ поліції ГУНП в Чернівецькій області.

За матеріалами Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews