У мерії Чернівців повідомили, коли матерям почнуть видавати «пакунки малюка»

12.09.2018 16:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

"Пакунки малюка" почнуть видавати з середини вересня цього року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міської ради.

Зазначається, що управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) розроблено основний індикативний графік доставок "пакунків малюка", згідно з яким перша доставка передбачається з 10 вересня поточного року.

Кожна жінка, яка з 1 вересня народить дитину, отримає "Пакунок малюка" – одноразову безкоштовну допомогу, видача якої проводиться відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Управлінням ООН з обслуговування проектів і Дитячим фондом ООН у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства. Програма має на меті підвищити рівень народжуваності в Україні через заохочення у виді матеріальної підтримки.

Враховуючи те, що на перших порах породіллі не зможуть отримати "пакунок малюка" під час виписки з пологових будинків, видача таким сім’ям з новонародженою дитиною буде проводитись за місцем їхнього проживання структурними підрозділами з питань соціального захисту населення із залученням інших соціальних служб.

Підставою видачі "пакунків малюка" будуть слугувати заяви матері/ батька, в яких народилась дитина, а в разі їх відсутності – родичів або патронатних вихователів новонародженої дитини, які пологовими будинками будуть передаватись органу соціального захисту населення.

Приблизна вартість "пакунка малюка", до складу якого входить одяг та гігієнічні засоби складає 5 тис грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець