На Буковині запрацюють ЦНАПи

21.09.2018 07:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Громади Чернівецької області отримають допомогу у створенні ЦНАПів від програми «U-LEAD з Європою».

Великокучурівську, Вижницьку, Кіцманську, Недобоївську, Новодністровську та Рукшинську ОТГ Чернівецької області за результатами другого раунду відбору учасників Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення (модернізації) центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) відібрано для подальшої участі у програмі.

Визначення учасників здійснено за результатами аналізу відповідних заявок, що надійшли від органів місцевого самоврядування, Комісією з відбору у складі експертів Програми «U-LEAD з Європою», представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Наступним кроком буде участь у Фазі впровадження та аналізу спроможності громад і розробка технічних завдань для створення ЦНАП.

Починаючи з 24 вересня 2018 року кожну об’єднану територіальну громаду будуть відвідувати уповноважені спеціалісти Програми. Метою візитів буде детальне оцінювання реальних потреб та визначення подальших заходів щодо модернізації та створення ЦНАП.  Протягом жовтня-грудня 2018 року для кожної громади буде складене Технічне Завдання для створення та модернізації ЦНАП.

Програма «U-LEAD з Європою» - міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і реалізується з 2016 до 2020 року. Програма має на меті сприяння реформі децентралізації в Україні в цілому та розширення можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення та підтримку ЦНАП. 

За матеріалами Чернівецької ОДА.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews