У селах Баламутівка та Ржавинці відбудуться вибори старост

04.10.2018 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

14 жовтня у двох старостинських округах Юрковецької ОТГ відбудуться вибори старост. У Баламутівському та Репужинецькому виборчому округах зареєстровано по три кандидати на посаду.

Також, ще у 3 старостинських округах Юрковецької ОТГ є особи, які виконують обов’язки старости.

Згідно зі статтею 141  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» староста є виборною посадовою особою місцевого самоврядування, яка обирається у селах та селищах, визначених рішенням місцевої ради об’єднаної територіальної громади, за винятком її адміністративного центру. Староста обирається на строк повноважень ради об’єднаної громади, який відповідно до статті 141 Конституції України становить п’ять років.

Посади старост впроваджуються на рівні колишніх територіальних громад, які до об’єднання мали власні органи місцевого самоврядування (сільську, селищну раду) та відповідного голову, за винятком адміністративного центру нової об’єднаної громади. Метою його роботи є забезпечення представництва інтересів жителів населеного пункту (населених пунктів), які увійшли до складу сформованої об’єднаної територіальної громади.

Староста є членом виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за посадою та має низку повноважень, передбачених Законом «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відповідно до Закону України «Про місцеві вибори» перші вибори старости призначаються відповідною радою об’єднаної територіальної громади. Територіальна виборча комісія своїм рішенням оголошує про початок виборчого процесу перших виборів старости.

До оголошення результатів цих виборів обов’язки старости виконує сільський, селищний, міський голова, обраний на минулих виборах.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews