Чернівчанам радять обережно користуватися обігрівальними приладами

04.10.2018 22:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З настанням осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду, збільшується ймовірність виникнення пожеж. Причинами загорань в цей період переважно стають порушення правил пожежної безпеки при користуванні обігрівальними і газовими приладами, несправне пічне опалення та електромережа.

Природне бажання людей підвищити температуру у власній оселі, призводить до використання побутових електрообігрівальних приладів, але, на жаль, в хід ідуть і  саморобні прилади, які є потужними струмоприймачами. Тому Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області нагадує про основні правила пожежної безпеки:

не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини; не використовуйте для розпалення печей легкозаймисті речовини;

не залишайте доглядати за пічним опаленням дітей; не розміщувати меблі ближче 1 метра до печі;

не залишати поблизу легкозаймисті речі, в разі використання серійних нагрівальних пристроїв прослідкуйте за тим, щоб вони були встановлені відповідним чином, обмежте доступ до них дітей;

не залишайте без нагляду, у разі виходу з приміщень, увімкненими в електромережу нагрівальні прилади, телевізори, праски тощо; намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж;

не вмикайте одночасно кілька побутових електроприладів великої потужності;

пам’ятайте, що порушення правил пожежної безпеки при користуванні обігрівальними та газовими приладами і несправне пічне опалення – основні чинники виникнення пожеж у осінньо-зимовому періоді.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews