Понад 160 будинків у Чернівцях перебувають в аварійному стані

05.10.2018 08:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У міській раді відбулась нарада щодо обстеження стану аварійних будинків у Чернівцях.

Після аварійної ситуації, що сталася 29 вересня на розі вулиць Шолом-Алейхема та Хорольської, коли з-під даху обвалився великий шматок карнизу та завалив балкон, працівники департаменту житлово-комунального господарства міської ради вже обстежили ряд будинків у центральній частині міста.

Як повідомив керівник департаменту житлово-комунального господарства міської ради Володимир Бешлей, у 2007-2008, 2011-2012 роках в цьому будинку ремонтували фасад та дах, однак ремонт був зроблений неякісно, що і призвело до даної ситуації.

Крім того, спеціалісти департаменту житлово-комунального господарства повідомили, що в місті зареєстровано 2364 будинки, з них 166 – в аварійному стані, а 56 є дуже небезпечними. Зазвичай обстеження аварійних будинків відбувається впродовж весни та осені, після чого роботи на цих аварійних об’єктах включаються до програми «Комфортне місто». Також, в Чернівцях понад 70 аварійних балконів, на ремонт яких необхідно понад 1,5 мільйони гривень.

Керівник департаменту зазначив, що в місті є ряд покинутих будинків, котрі вже десятиріччями перебувають в аварійному стані і є дуже небезпечними. Наразі, департаментом ЖКГ вже проведено обстеження ряду будинків на вулиці Героїв Майдану. За висновками фахівців, ці будинки є аварійними і потребують демонтажу. На найближче засідання виконавчого комітету буде підготовлено проект рішення, після чого відповідні роботи по демонтажу будуть здійснені.

На нараді обговорили також стан будівель на вулицях Шолом-Алейхема, Гагаріна та Одеській, які знаходяться в аварійному стані та потребують негайного ремонту. Як зазначили працівники департаменту житлово-комунального господарства, впродовж 2018 року на роботи по ремонту аварійних об’єктів було виділено 359 тисяч гривень, однак роботи тільки нещодавно розпочались.

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан дав доручення керівнику департаменту ЖКГ , до наступного засідання, яке заплановане через місяць, обстежити зазначені будинки та підготувати план заходів по уникненню аварійності на даних об’єктах.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews