Децентралізація дає нові можливості розвитку: успіхи Красноїльської ОТГ

02.11.2018 10:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Керуючись Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», обласна державна адміністрація здійснює методичну підтримку щодо організації діяльності об’єднаних територіальних громад.

З цією метою здійснено робочий візит до Красноїльської об’єднаної територіальної громади за участю відповідальних посадових осіб структурних підрозділів облдержадміністрації та представників ЧВП «Центр розвитку місцевого самоврядування», згідно з графіком здійснення робочих візитів до об’єднаних територіальних громад Чернівецької області, затвердженим заступником голови обласної державної адміністрації Ігорем Богатирцем.

Фахівцями оглянуто об’єкти, на які спрямовано кошти, виділені з державного бюджету, а також надано методичні консультації щодо покращення організації управління громадою.

У 2018 році Красноїльська ОТГ реалізує 2 проекти за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури ОТГ на загальну суму 1,3 млн. грн., з  яких вже понад 1 млн. грн. освоєно. Для  капітального  ремонту приміщень класів трудового навчання  Красноїльської гімназії  виділено 515 тис. грн., а для  капітального  ремонту приміщень, системи опалення та котельні Старокрасношорської ЗОШ І-ІІ ст.  – 800 тис. грн.

Красноїльська ОТГ активно використовує кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Зокрема, за отримані кошти громада у 2018 році реалізує  наступні проекти: «Капітальний ремонт (заміна вікон та дверей) клубу с.Стара Красношора» на загальну суму 100 тис. грн. та «Реконструкція з добудовою будівлі Красноїльського ДНЗ №2» у сумі 100 тис. грн. 

Також Красноїльська ОТГ отримала субвенцію з державного бюджету на реалізацію проекту в смт. Красноїльськ за рахунок бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України»  у 2018 році  на загальну суму 1,5 млн. грн., з яких кошти програми становлять 739,4 тис грн.

Крім цього, робочою групою з метою оцінки дотримання вимог Програми «U-LEAD з Європою» оглянуто приміщення для розміщення ЦНАП, оскільки громада планує подати заявку на конкурсний відбір учасників Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».

Слід зазначити, що Красноїльська ОТГ визначає одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності саме освітню сферу, оскільки третину населення громади становлять діти. Тому в ОТГ виникла потреба розбудовувати мережу освітніх закладів,  враховуючи потребу в додаткових навчальних місцях.

Чернівецька обласна державна адміністрація підтримує ініціативи територіальних громад області, а проведення консультативних зустрічей дозволить зміцнити співпрацю органів виконавчої гілки, місцевого самоврядування та експертного середовища.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews