Вижниця на ретро світлинах

02.11.2018 14:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Сьогодні хочемо поділитись із нашими читачами чудовими світлинами та листівками початку ХХ століття із міста Вижниця Чернівецькій області.

Місто Вижниця розташоване на межі Чернівецької та Івано-Франківської областей, на річках Черемоші та Виженці, в межах Вижницької улоговини.

В 2018 році виповнюється 860 років із часу першої згадки про місто, за однією із версій. Саме в 1158 році місто вперше згадується в літописах як городок на Черемоші. За іншими даними, перша згадка про місто міститься у молдовському літописі за 1501 рік. Яка версія вірна, поки достеменно не відомо, тривають дискусії між дослідниками.

За період свого існування місто часто змінювало своє підпорядкування. До 1774 року Вижниця входила до складу Молдовського князівства, після цього — Габсбурзької монархії (з 1804 року Австрійської імперії, з 1867 року — Австро-Угорщини).

Вижниця розвивалася як торгове поселення, славилася хорошими ярмарковими традиціями.

Наприкінці XVIII століття, з початком розвитку лісової промисловості, Вижниця стає важливим пунктом торгівлі деревиною. На одному із фото можемо побачити сплав деревини по річці.

В 1855 році Вижниця стає повітовим центром. В часи Першої світової війни місто сильно постраждало.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: www.polona.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews