Буковинців закликають повідомляти про не задекларовану зайнятість через онлайн-повідомлення

14.11.2018 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до мешканців Буковини: 

якщо комусь відомі випадки неофіційного працевлаштування осіб, аби хтось особисто потерпає  від недобросовісних роботодавців, то такий громадянин вправі  повідомити про це органи державного нагляду та контролю.

Зробити це можна через онлайн – повідомлення.

Таку можливість запровадила Державна служба України з питань праці.  

Для цього заявнику  необхідно на сайті Державної служби України з питань праці  http://dsp.gov.ua/ , або на сайті  Управління Держпраці у Чернівецькій області   http://cv.dsp.gov.ua/   віднайти розділ «Повідомити про не задекларовану працю».

Заявник має заповнити відповідну форму, в якій вказати на конкретні факти неофіційного працевлаштування.

Надана скаржником інформація не підлягатиме розголошенню у разі проведення  фахівцями Держпраці  (на підтвердження отриманих даних) інспекційних відвідувань .

Довідково:  головними державними інспекторами  відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управлінням Держпраці у Чернівецькій області за 10 місяців 2018 року виявлено 406 працівників, що працювали без належного оформлення:

103 особи трудилися без оформлення трудових відносин;

292 працівники без належного оформлення трудових відносин (роботодавці уклали з ними цивільно-правові угоди, що мали ознаки трудових);

для двох працівників  суб’єкти господарювання використали підміну трудових понять через  оформлення  їх, як фізичних осіб-підприємців;

дев’ятеро осіб було прийнято на роботу без повідомлення про це відповідні територіальні органи Державної фіскальної служби.

За видами економічної діяльності найбільше нелегальних працівників на Буковині  виявлено у будівництві (37%), торгівлі (22%), промисловості (11%), сфері ресторанного та готельного бізнесу (10%), на підприємствах транспорту (9%), у сільському господарстві (6%).

За результатами інспекційних відвідувань та інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної Управлінням Держпраці  у Чернівецькій області  між роботодавцями та найманими працівниками укладено 4541 трудову угоду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews