У Чернівцях відкрили та освятили меморіал, присвячений жертвам Голодомору (Фото)

24.11.2018 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У сквері на розі вулиць Руської та Тараса Шевченка у Чернівцях 24 листопада відкрили та освятили меморіал, присвячений жертвам Голодомору.

Хвилиною мовчання та спільною панахидою за участю представників різних конфесій чернівчани вшанували пам’ять мільйонів загиблих українців під час голодоморів різних років. У поминальних заходах взяли участь представники крайової влади, секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, а також представники громадських об’єднань та небайдужі чернівчани. Люди тримали в руках лампадки та символічні букети з житніх, пшеничних колосків.

Довідка. Пам’ятник створив скульптор Іван Салевич.  Даний меморіал складається з двох майданчиків, на яких розташовані три чорні гранітні куби, на гранях яких викарбовано роки Голодомору, а також слова «Голодомор, геноцид, репресії». Кошти на ремонтні роботи та встановлення пам’ятника виділили з міського бюджету.

За матеріалами http://chernivtsy.eu/ 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews