Штрафи розміром у 33 мільйони платитимуть буковинські підприємці за «нелегалів»

26.11.2018 21:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З початку року в Чернівецькій області інспектори праці виявили понад 400 неналежно оформлених працівників. За 10 місяців поточного року працівники Управління Держпраці у Чернівецькій області наклали на роботодавців штрафів на 33 мільйони гривень за неналежно оформлених працівників.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА. Питання щодо легалізації заробітної плати, легалізації робочих місць в Чернівецькій області порушив під час засідання Ради регіонального розвитку Чернівецької області заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець. 

«За 10 місяців цього року інспекторами праці Управління Держпраці у Чернівецькій області виявлено 406 працівників, що працювали без належного оформлення, а це у 10 разів більше, аніж за весь 2017 рік. Також Управлінням станом на сьогодні було винесено рішення про сплату роботодавцями, у яких працювали громадяни без належного оформлення трудових відносин, штрафу в розмірі 33 млн. грн», - сказав чиновник.

Він також зазначив, що лише штрафами ситуацію із нелегальною працею вирішити не вдасться.

«Усім нам, особливо владі на місцях, необхідно змінювати стереотипи, напрацьовані роками, а також змінювати свідомість як найманих працівників, так і роботодавців, адже недоотримання до бюджету – це лише один бік проблеми, разом з тим внаслідок тіньової зайнятості стоїть питання втрати працівником соціальних пільг, компенсацій та виплат, саме на це потрібно звертати більше уваги», - додав посадовець.

Також Ігор Богатирець звернув увагу керівників Новодністровської, Новоселицької, Кіцманської, Герцаївської, Заставнівської міських рад, Мамаївської, Вікнянської, сільських рад на необхідність введення посади інспектора охорони праці, котрі були б помічником власне голові ОТГ для вирішення озвучених питань.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews