Фермери Буковини отримають посилену державну підтримку

27.11.2018 19:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2018 року № 911 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств. Зокрема, фермери отримали два нових види прямих дотацій та спрощення умов участі в існуючій програмі держпідтримки.

Щодо новацій, йдеться про бюджетну субсидію для новостворених фермерських господарств, які зареєстровані з 1 січня 2016 року в розмірі 3 тис. грн. на 1 гектар. Максимальний розмір субсидії - 60 тис. грн. на одне фермерське господарство.

Крім того, надаватиметься бюджетна субсидія на кожного члена фермерського господарства у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму встановленого для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (на сьогодні прожитковий мінімум становить 1841 грн., з 1 грудня 2018 року - 1921 грн.), але не більше 30 тис. грн. на одне фермерське господарство.

Заявки на отримання державної підтримки подавати до Чернівецького регіонального відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

А також внесено зміни до програми підтримки:

знято обмеження щодо розміру земельної ділянки фермерських господарств до 500 га;

збільшено рівень чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт та послуг) за останній рік до 20 млн грн.;

розширено перелік сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (молочарський, м’ясний, овочевий, із заготівлі та переробки дикорослих ягід, грибів і рослин);

вдвічі збільшено розмір компенсації вартості закупленого українського насіння - до 60 тис. грн.

Відтепер фермери мають можливість отримувати компенсацію вартості за закуплене насіння як безпосередньо у суб’єктів насінництва, так і у їх офіційних представників.

У новому Порядку розширено перелік банків, з якими Мінагропролітики України підписали Меморандум про загальні засади співробітництва.

Більш детально із змінами можна ознайомитись за посиланням:http://search.iigazakon.Ua/l с1ос2.пБ<У1іпк 1 /КР180106.html

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews