У Чернівецькій області турбуються про дітей-сиріт

28.11.2018 20:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Одним із пріоритетних напрямків у роботі обласної державної адміністрації є забезпечення права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сімейному середовищі.

Протягом 2018 року в області створено 3 прийомних сім’ї та 2 дитячих будинки сімейного типу на базі прийомних сімей, до яких влаштовано 17 дітей. Всі вони функціонують на власній житловій площі. Загалом до сімейних форм виховання влаштовано 95% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Не менш важливим завданням, що перебуває на постійному контролі облдержадміністрації, є забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Саме тому, питання освоєння коштів, виділених у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, є предметом особливої уваги з боку обласної державної адміністрації. Дана субвенція передбачена Законом України «Про Державний бюджету України на 2018 рік».  Для Чернівецької області її сума в 2018 році складає 6386,4 тис. грн.

Для розгляду пропозицій та надання рекомендацій щодо визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію, розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21 червня 2018 року № 591-р «Про обласну комісію» створена відповідна комісія, затверджено її склад та положення про комісію.

За результатами розгляду пропозицій, поданих районними державними адміністраціями, об’єднаними територіальними громадами, було вирішено рекомендувати обласній державній адміністрації визначити об’єктами нерухомості, придбання яких здійснюватиметься за рахунок коштів субвенції:

- 4 житлових приміщень, як житло для семи осіб зазначеної категорії на правах власності на території м. Вижниця та смт. Берегомет Вижницького району, с.Кам’яна та с. Банилів-Підгірний Сторожинецького району,

- 6 житлових приміщень, які будуть використані як соціальне житло для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (с. Чудей Сторожинецького району, м. Вижниця, м. Вашківці, с. Карапчів Вижницького району).

Станом на 26 листопада 2018 року розподілено між районними бюджетами, бюджетами ОТГ 3695,1 тис. грн. Нерозподілений залишок коштів складає 2691,3 тис. грн. Чергове засідання комісії заплановано 3 грудня 2018 року, на якому будуть розглянуті пропозиції щодо придбання приміщень, як для забезпечення функціонування дитячого будинку сімейного типу так і для житла.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews