У разі виникнення ускладнень на автошляхах Буковини телефонуйте в САД

19.12.2018 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У зв’язку з інтенсивними опадами у вигляді сильного снігу на деяких ділянках доріг виникали поодинокі ускладнення в русі великовагового транспорту.

Так, за останню добу на більшій частині Чернівецької області, товщина снігового покриву досягала понад 30 см снігу. Впродовж дня 18 грудня, була залучена максимальна кількість важкої снігоприбиральної техніки та техніки для боротьби із зимовою слизькістю (машини КДМ).

Всього на території області працювало 81 одиниця техніки, в тому числі 64 одиниці техніки на дорогах державного значення. Окрім того від сторони організацій та підприємств різної форми власності, за укладеними договорами було залучено додатково 11 одиниць снігоприбиральною технікою. Також на дорогах загального користування працювало 160 робітників, в тому числі на дорогах державного значення 110 робітників, для ручної підсипки на небезпечних ділянках доріг, спуски, перехрестя, підйоми. Стан проїзду на автошляхах Буковини забезпечений. Стан дорожнього покриття місцями засніжений.

Роботи проводилися у відповідності до пріоритетних маршрутів, в першу чергу це дороги державного значення, а саме міжнародні, національні, регіональні та територіальні. Після чого, за відповідною послідовністю, виконуються роботи і на дорогах місцевого значення, на яких рух транспорту був значно ускладнений в окремих районах, а саме це Новоселицький, Заставнівський, Герцаївський, Вижницький, Хотинський райони. У зазначених районах, у зв’язку із сильними опадами у вигляді снігу, були значні суцільні перемети від 1 – 6 км, де в оперативному порядку важка очищувальна техніка забезпечила сполучення із населеними пунктами.

На даний час, інформації про відсутність проїзду до населених пунктів немає. Хоча спостерігалися ускладнення в русі на окремих дорогах місцевого значення.

З метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та недопущення аварійних ситуацій на дорогах, Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області звертається до водіїв з проханням бути максимально пильними та уважними, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху та зважати на погодні негоди, при можливості уникнути поїздок в ці дні. Особлива увага до водіїв, слідкуйте за належним експлуатаційним станом своїх транспортних засобів. Також звертаємося до пішоходів! Дбайте про власну безпеку, переходьте дорогу лише у встановлених місцях. Будьте обачними  та обережними на дорогах!

У разі виникнення ускладнень на автошляхах Буковини можна звернутися до чергового оператора Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області: (0372)  58 38 84.

За матеріалами прес-служби САД у Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews