На Буковину завітали родини Героїв Небесної Сотні

14.01.2019 08:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Вчора, 13 січня, до Чернівецької області на запрошення в.о. голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка завітали родини Героїв Небесної Сотні зі свієї України.

Ранком делегацію зустріли держслужбовці, волонтерита школярі, розгорнувши величезний прапор України у приміщенні залізничного вокзалу міста.

На Центральному кладовищі Чернівців гості Буковини, а також державні службовці, волонтери, духовенство, громада області панахидою за душами невинно убієнних, покладанням квітів та лампадок до могил буковинських Героїв - учасників подій Революції Гідності та військових, що загинули на Сході України, віддали шану полеглим.

Згодом родини Героїв взяли участь в обласному традиційному фольклорному святі «Від Різдва Христового до Йордану», що проходив сьогодні в у Чернівецькому музеї просто неба. Окрім яскравої та неповторної коляди, пам'ять про загиблих вшановали молитвою, хлібом, та вже особливими для українців піснями - «Плине кача» та «Біля тополі калина росте».

Опісля представники родин Геров у приміщенні обласної державної адміністрації поспілкувалися із регіональними засобів масової інформації про організацію родин Героїв, проекти розвитку, які реалізуються на честь їхніх рідних, про важливі засади національно-патріотичного виховання, вшанування пам'яті Героїв у різних містах та враження про візиту на Буковину. 

Також гості Буковини змогли переглянути виставу «Різдвяна ніч», яку сьогодні виконують актори Чернівецького обласного українського академічного театру імені Ольги Кобилянської. 

Сьогодні, 14 січня, на делегацію також очікує насичена програма, зокрема, участь у святі Маланки в смт. Вашківці, що на Вижниччині, та зустріч в Будинку з левами з керівництвом області.

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews