Більше сотні буковинців прозвітували про доходи

21.01.2019 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Більше сотні буковинських декларантів уже відзвітували про отримані доходи.

Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та відзначають: з 1 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2018 року. Деклараціна кампанія триватиме до 1 травня 2019 року.

Слід знати, до доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню в цей період, належать: доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи з фізичних осіб не утримувався; доходи від особи, яка не є податковим агентом (у тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи.

Відтак, загальна сума задекларованих громадянами доходів від початку січня перевищує 2,4 млн. грн., а нарахована сума податкових зобов’язань – 260,7 тисяч гривень ПДФО та 34,2 тисячі гривень військового податку.

У цілому, з початку 2019 року буковинцями подано 137 декларацій про майновий стан і доходи, в тому числі 16 декларацій на отримання податкової знижки – розповідають у регіональній фіскальній службі.

У фіскальному відомстві Буковини наголошують, громадяни, котрі у 2018 році отримували доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2019 року річну податкову декларацію до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації. За вибором платника податків декларації подаються особисто або уповноваженою на це особою, поштою чи засобами електронного зв’язку.

Та нагадують, у 2019 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2018 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року. Разом із декларацією подаються документи для підтвердження витрат, що згідно чинного законодавства належать до податкової знижки. 

Крім того, звертають увагу, у 2018 році до Кодексу внесені зміни, якими розширено коло платників, які зобов’язані та/або мають право подати декларацію на податкову знижку.. 

Так, зобов'язані включити до річної податкової декларації та самостійно сплатити установлені Кодексом податки та збори отримувачі винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) відповідно до умов цивільно-правового договору у разі, якщо такі доходи отримані від фізичних осіб - платників єдиного податку четвертої групи (п.п. 164.2.2 п. 164.2 ст. 164 Кодексу). 

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews