Чернівчанам розповіли про призначення субсидій

05.02.2019 23:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Директор Департаменту соцзахисту ОДА Віталій Савкін відповів на запитання ЗМІ щодо призначення субсидій.

Скільки було неправомірно нараховано субсидій за 2018 рік? Чи було повернуто такі кошти?

- Сьогодні все змінилося: раніше ми призначали субсидії і відправляли її на рахунки надавачів послуг, і в разі невчасного інформування органів соціального захисту про купівлю причепа, автомобіля, будинка, ми ці кошти знімали в автоматичному режимі. Пам’ятаєте той випадок, де купили продукції «Apple» на 70 тисяч – ми вчасно їх зняли і повернули в державний бюджет. На сьогодні такої можливості у нас немає.

Чому відмовляють у субсидії?

- Найпоширеніша відмова – відсутність доходів та сплати ЄСВ; перебування за кордоном без підтверджуючих довідок.

Чи вирішить монетизація питання шахрайства?

  • Вже вирішує: якщо в минулому році у нас отримувало субсидію 149 тисяч господарств, то на сьогодні їх 58 тисяч, але буде трохи більше, бо програма субсидій за скраплений газ та тверде паливо призначається раз на рік. Сьогодні люди почали подавати заяви: на скраплений газ та тверде паливо їх зараз налічується 4053, а прогнозовано буде 25 тисяч. Тобто у нас буде приблизно 70-75 тисяч субсидіантів і це в половину менше тих, хто отримував субсидію в минулому опалювальному періоді. Звичайно, що виключити всіх шахраїв практично неможливо – це утопія, але над цим механізмом працюють: ми постійно отримуємо верифікацію з Міністерства фінансів України, виявляємо тих громадян, хто придбав автівки, будинки тощо (вартість яких складає від 50 тис. грн. і більше), і в таких випадках відповідно відмовляємо в призначенні субсидії.

За матеріалами ЧОДА.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews