Наталія Чернівецька

Наталія Чернівецька

журналіст, редактор, теле-радіоведуча

«Я гордий, що я буковинець!», - митрополит Епіфаній (Фото)

18.02.2019 20:17   Джерело: pogliad.ua
Автор : Наталія Чернівецька
16 лютого 2019 року у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича зустріли Предстоятеля Православної церкви України, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Заява предстоятеля ПЦУ викликала шквал оплесків серед присутніх буковинців.
 
Пише https://pogliad.ua 

Митрополита запросили до храму Трьох Святителів на території університету, де до нього звернувся доцент університету, протоієрей Микола Щербань:

«Вітаючи Вас як предстоятеля об’єднаної і визнаної світовим православ’ям церкви, просимо Ваших першосвятительських молитов за наше студентство».

Після візиту до храму у кабінеті ректора університету відбулася зустріч Митрополита з в.о. ректора Олегом Ангельським, керівництвом університету, представниками філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та представниками влади.

Сторони обмінялися думками з низки питань, пов’язаних з проблемами богословської освіти. Зокрема, декан філософсько-теологічного факультету Василь Балух висловив свої пропозиції щодо активізації підготовки кадрів церковних служителів. Про це йдеться на офіційному сайті ЧНУ.

Опісля у Мармуровій залі відбулася зустріч митрополита з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, науковою, культурною елітою та громадськістю краю, учасниками АТО/ООС, родинами Героїв Небесної Сотні, загиблих в АТО.

«Я гордий, що я буковинець!», - заявив під час свого виступу Епіфаній, що викликало шквал оплесків серед присутніх. Також він подякував усім, хто доклав зусиль до того, аби церква об’єдналась і стала духовною основою української держави. Та добавив, що «двері помісної української православної церкви та наші серця завжди відкриті для кожного».

Фото з сайту chnu.edu.ua 

За матеріалами https://pogliad.ua  

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pogliad.ua