У Чернівцях висаджують липи вартістю у три тисячі гривень

24.03.2019 19:43   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У Чернівцях комунальники почали саджати дерева. Закупили саджанці кленів по три тисячі гривень за штуку.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомила інженерка з озеленення міського тресту зеленого господарства Алла Хомутовська.

«Ми закупили сто саджанців липи з-за кордону. Є 50 мілколистих та 50 крупнолистих. Дерева плануємо висадити на вулицях Університетській, Франка, Бандери, Головній і, якщо вистачить, то на вулиці Лесі Українки. Висадку дерев розпочали 20 березня, намагаємось закінчити якнайшвидше», - сказала вона.

Алла Хомутовська також пояснила, чому рослини закупили так дорого. За її словами, раніше саджанці купували по 96 гривень, однак вони дуже швидко висихали. 

«Раніше ми брали наші липи по 96 гривень, але вони усі пересихали. Кілька років ми намагалися їх висаджувати, але вони не приймалися. На землю потрапляє змет і сіль, корінь дерева не встигає прийнятись. Цього року ми уже огородили дерева, щоби сміття не потрапляло до стовбура. Однак це не єдина проблема. Є ще люди, які зривають листя, гілки із нещодавно посаджених дерев. Минулого року ми посадили клени на Соборній площі. Люди поступово ламали гілки. Таке враження, що кожен вважає своїм обов’язком пройти та зірвати гілку. Сподіваємося, цього року росту висаджених дерев нічого не заважатиме», – додала пані Алла.

Всього планують висадити сотню лип.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua