У Вашківській ОТГ четверо дітей-сиріт отримали соціальне житло

28.03.2019 21:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сьогодні, 28 березня, у Вашківській ОТГ четверо дітей-сиріт отримали соціальне житло завдяки субвенції держбюджету.

Заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк: "Не кожні батьки можуть допомогти власним дітям з придбанням власного житла, а вам допомогла держава. Обласна та районна державні адміністрації, центр зайнятості, служба у справах дітей, громада та інші структури готові допомогати вам і надалі, але ще має бути ваша власна ініціатива. Власне житло - це хороший старт успішного майбутнього. Бажаю успіхів у всіх ваших починаннях".

Голова Вашківської ОТГ подякував обласні виконавчій владі в особі Василя Госюка за допомогу у придбанням соціального житла. "За 8 років моєї роботи - це вперше, що діти сироти отримують житло від держави. Ми маємо в громаді дітей, які потребують такого житла. Дякуємо за сприяння в реалізації такої важливої соціальної справи".

Василь Гостюк наголосив, що особи з числа дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей досягнувши 18-річного віку мають бути забезпечені впорядкованим соціальним житлом, тому держава і надалі буде виконувати свої прямі соціальні зобов'язання.

Для довідки. Соціальне житло - це спосіб забезпечення громадян країни житлом, при якому право власності на домоволодіння належить державі або органу місцевого самоврядування. В Україні до соціального належить житло всіх форм власності (крім соціальних гуртожитків) із житлового фонду соціального призначення, що безоплатно надається громадянам, які потребують соціального захисту, на підставі договору найму на певний строк.

Соціальний квартирний облік здійснюється відповідними органами місцевого самоврядування за місцем  громадян (для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 16-ти років, осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - за місцем походження або проживання дітей такої категорії до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; для внутрішньо переміщених осіб - за місцем перебування на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб), які мають право на отримання квартир, садибних (одноквартирних) жилих будинків із житлового фонду соціального призначення, після набуття ними повної цивільної дієздатності відповідно до закону.

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews