Для новостворених ОТГ Буковини провели семінар-навчання

26.04.2019 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

25 квітня в Центрі розвитку місцевого самоврядування проведено семінар-навчання з представниками новостворених ОТГ щодо підготовки проектних заявок на проекти, які можуть реалізуватися за рахунок коштів інфраструктурної субвенції.

В заході взяла участь головний спеціаліст Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації Юлія Бамбуляк.

Під час проходження семінару наголосили на тому, що, зважаючи на внесені зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, виконавчі комітети міських, селищних, сільських рад доповнити: з урахуванням потреб різних соціальних груп з метою забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків.

Кошти субвенції відтепер можна спрямовувати і на капітальний ремонт об’єктів комунальної інфраструктури, а також на капітальний, а не поточний ремонт вулиць і доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення. Однак проекти повинні бути спрямовані, перш за все, на покращення якості життя громади. Необхідно врахувати потребу щодо реалізації таких проектів розвитку територіальних громад, як створення нового освітнього простору в школах, створення Центрів надання адміністративних послуг, Центрів безпеки та медичних амбулаторій в ОТГ.

При цьому всі проекти повинні відповідати державним будівельним нормам та стандартам, які передбачають реалізацію заходів з енергозбереження будівель і споруд, та обов’язково враховувати потреби осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

Також відповідно до рекомендаціі Мінрегіону – головного розпорядника зазначеної субвенції, рекомендуемо при формуванні переліку проектів, які плануються фінансуватися за рахунок цієї субвенції у 2019 році, першочергово спрямовувати субвенцію па розроблення містобудівної документації (у разі її відсутності).

У ході семінару представники ОТГ активно задавали питання, зокрема, щодо напрямків використання коштів субвенції. Фахівці надали кваліфіковане роз’яснення щодо механізму спрямування коштів та особливостей оформлення проектних заявок.

 Пакет документів, який необхідно надати до переліку проектів:

- для проектів, які передбачають придбання обладнання, розроблення програмного забезпечення та інші заходи, надаються документи щодо підтвердження вартості цих проектів (три цінові пропозиції);

для проектів, які передбачають будівництво, подаються:

- копія зведеного и кошторисного розрахунку;

- копія звіту за результатами експертизи проектів будівництва;

- копія рішення про затвердження проектної документації;

- документи щодо форми власності та класів наслідків (відповідальності);

- довідка, що підтверджує приналежність об’єкта інфраструктури до комунальної власності;

- рішення сесії про затвердження плану соціально-економічного розвитку ОТГ та витяг з плану, де вказуються проекти, що пропонуються до фінансування.

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews